Vad är skillnaden mellan ett lättviktstält och ett ultralätt tält?

Om du är en backpacker, vandrare eller campare vet du att tält finns i alla former och storlekar. Det finns tre kategorier av tält: lättviktstält, ultralätt tält och backpacking-tält. Här kommer vi att diskutera skillnaden mellan ett lättviktstält och ett ultralätt tält. Vi kommer också att ge tips om hur du väljer rätt typ av tält för dina behov!

Som namnet antyder är ett lättviktstält konstruerat för att vara lätt i vikt. De är vanligtvis tillverkade av lättare material som nylon eller polyester. Ultralätta tält är ännu lättare än lätta tält. De är tillverkade med mycket tunna och starka material som dyneema eller cubenfiber. Backpackingtält är den tyngsta typen av tält. De är utformade för långvarig användning och har vanligtvis fler funktioner än lätta och ultralätta tält.

När du väljer tält är det viktigt att du tar hänsyn till vikt, storlek, hållbarhet och funktioner som du behöver. Om du letar efter ett tält att ta med på nästa backpackingresa rekommenderar vi ett ultralätt tält. Om du campar i bil eller inte har något emot att bära lite extra vikt kan ett lättviktstält göra susen. Och om du behöver ett hållbart tält med många funktioner för långvarig användning ska du välja ett backpacking-tält.

Du hittar allt du behöver inom friluftsutrustning på Renbergsgården.