Varför behövs ett fordonsskydd?

Många har säkert hört talas om fordonsskydd till sina bilar, men väldigt få vet vad det är för något. Syftet med att skaffa ett fordonsskydd till sin bil är att den ska vara likvärdig tillverkarens nybilsgaranti som reparerar din bil om några delar går sönder och behöver bytas. Detta är något som försäkringsbolagen inte täcker, vilket kan bli en dyr historia. Nu tänker du kanske att din bil är ju bara ett par år gammal och den lär ju inte gå sönder.

Biltillverkarnas mål är samma som de allra flesta företag i världen att tjäna så mycket pengar det går. Därför ser biltillverkarna till att deras bilar precis kommer att hålla garantitiden ut och därefter är bilen inte längre deras problem. Efter att garantitiden gått ut börjar många bilägare råka ut för dyra reparationer kort därefter. Detta är ingen slump, utan det är så här det ser ut.

Oförberedda utgifter

När din bil går sönder blir reparationen oavsett vad det är en dyr historia. Många verkstäder tar väldigt höga priser för de allra minsta reparationerna som du egentligen kunde fixat själv. När du för oförutsedda kostnader kan det påverka din ekonomi väldigt hårt, vilket kan leda till stora problem för många. Detta kan innebära att du under exempelvis semestern får ställa in familjens resa till Kolmården och välja något billigare och sämre istället.

Svenskt Fordonsskydd

Svenskt Fordonsskydd erbjuder en fordonsgaranti där du betalar en fast avgift varje månad och om din bil skulle gå sönder fixar dem det. På det här sättet slipper du oförutsedda avgifter och kan enklare planera din ekonomi. Ett fordonsskydd ger dig även en stark känsla av trygghet i vardagen där du inte behöver oroa dig över att din bil går sönder.

Lyxbilar och fordonsskydd

Om du precis har köpt en dyr lyxbil vill du såklart ha roligt och kunna använda din bil utan avbrott varje dag. Svenskt Fordonsskydd specialanpassar skyddet beroende på vilken bil du har då lyxbilar kommer i många olika prisklasser och med olika utrustningspaket.

Behöver jag alltid ett fordonsskydd?

Nej, du behöver inte alltid ha ett fordonsskydd och det är inte alltid som det kan erbjudas för din bil. Om din bil fortfarande har en nybilsgaranti kommer du inte behöva ett fordonsskydd då den fyller samma funktion. Ett fordonsskydd kan inte heller erbjudas om din bil är för gammal, vilket kan vara värt att kolla upp om du exempelvis ska köpa en begagnad bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.