5 anledning till att använda badmössa

Alla kan använda badmössor – och alla borde göra det. Även om det kanske inte alltid är så coolt att bära, gör det särskilt bra för ditt hår. Varför? Du får fem svar på detta nedan:

  1. Du undviker klor i håret

Det är ingen hemlighet att för mycket klor förstör håret. Speciellt om du inte använder schampo eller balsam efteråt. Naturligtvis händer detta inte dagligen, men om håret är i kontakt med klor flera dagar i veckan i flera år, blir håret tystare i det (och frisören märker det åtminstone). En (gammal) berättelse säger t.ex. att simmare som inte bär badmössa får grönt hår. Vill du ha grönt hår?

  1. Ditt hår går inte ner framför simglasögonen

När ditt hår är inne i badmössan går det inte heller ner framför simglasögonen. Det är annars något som kan irritera otroligt mycket, och du undviker det med hjälp av en badmössa. Denna fördel är särskilt intressant för män och kvinnor såväl som flickor och pojkar som långt, mellanlångt hår eller kort hår.

  1. Det får dig att simma ännu snabbare

En annan fördel med en badmössa är att du kommer ännu snabbare i vattnet. Eftersom håret motstår och när det ”fastnar” i badmössan blir du ännu mer strömlinjeformad.

Du bör först och främst använda en badmössa av den enkla anledningen att du kan simma snabbare på grund av mindre motstånd. Du tänker knappt på det, men ditt hår motstår faktiskt när du är i vattnet. Lyckligtvis finns det en enkel lösning på denna utmaning – nämligen en badmössa. Använd din badmössa konsekvent för alla simmarelaterade aktiviteter om du vill bli en snabbare simmare och uppnå bättre tider.

  1. Skärmar för ljud

Därefter kan du njuta av att badmössan skärmar för ljud. Fördelen med detta är att du lättare kan hålla fokus när du simmar. Observera dock att inte alla badmössor är ljudisolerade.

  1. Skydda dina öron

Sist men inte minst, vet att en badmössa skyddar dina öron så att du är mindre benägna att få öronproblem. Det finns många simmare som har problem med öronen, så det här är ett problem som bör tas på allvar. Förutom att använda en badmössa, bör du också få en uppsättning badmössor.

Om du nu har blivit övertygad om att det är lämpligt att spendera pengar på en badmössa, kan du omedelbart hitta och köpa din perfekta badmössa. Naturligtvis kan du göra detta online, så att du inte behöver lämna ditt varma och säkra hem.

På Watery.se finns det ett stort urval av moderna badmössor för både män och kvinnor i en bred åldersgrupp. Om du simmar flera gånger i veckan, bör du köpa fler badmössor så att du har åtminstone ett extra om din favoritbadmössa skulle gå sönder.

Först kan det kännas konstigt att ha en tät badmössa på huvudet, men du kan vara säker på att du förmodligen måste vänja dig vid den.

Du kan hos Watery.se hittar olika badmössor, du kan hitta badmössor till män, kvinnor, pojkar och flickor. På Watery.se kan du också hitta badmössa för långt hår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.