Analysera vattnet i din brunn

Varje person i Sverige använder i snitt 160 liter vatten varje dygn och omkring 2,5 miljoner svenskar får sitt vatten från sina egna brunnar. Vatten från brunnen kan se rent ut för ögat, men kan innehålla farliga ämnen som inte kan ses med blotta ögat. Att testa sitt brunnsvatten är därmed väldigt viktigt att göra regelbundet för att undvika att få i sig dessa skadliga ämnen. Rent vatten är viktigt för att vi ska kunna använda det i våra hushåll för att bl.a. kunna laga mat och tvätta oss.

Att göra ett vattenprov i brunnen

Beställ ett analyspaket för att få reda på vattnet olika parametrar. Svensk Vattenanalys ger även en förklaring till vad de olika parametrarna betyder och vad de kan orsaka för problem. Vid en analys testas vattnets kemiska ämnen och egenskaper, samt vid en mikrobiologisk undersökning analyseras mikroorganismer och bakterier i vattnet.

Indikationer på vattenproblem

Man bör genomföra en vattenanalys omkring var tredje år, men man kan behöva testa det tidigare än så om det finns tecken på att något inte är som det ska. Vattnet ska vara estetiskt tilltalande och inte vara grumligt, lukta illa eller vara missfärgat. Ett par fördelar med rent vatten är att det smakar gott och minskar slitage på dina VVS-installationer, vilket minskar underhållet som behöver göras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.