Smarta lösningar får fler att välja cykeln

Allt fler städer satsar idag på cykeltrafik för att på sikt kunna bli fossilfria och minska problem med trängseln. Hur ska detta då gå till?

Ett land som verkligen tar cyklingen på allvar är Nederländerna. Satsningen på cykling började redan på 70-talet med byggande av nya cykelbanor som är separerade från bilvägar och trottoarer. Under de senaste åren har de tagit nya tag för att få ner koldioxidutsläppen på vägarna. Ett sätt som Nederländerna för att locka fler att börja cykla är att ge cykelpendlare ett skatteavdrag på omkring 19 eurocent för varje cyklad kilometer för jobbresor. Detta må låta lite galet, men de kommer över sitt mål med att få bilpendlare att byta sin bil mot cykel för att pendla till jobbet.

I Sverige är vi under uppbyggnad av ett samhälle där cykel kommer att vara ett lönsamt transportmedel både ekonomiskt och för miljön. I och med att antalet cyklar och cykelanpassningar ökar i samhället krävs det möjlighet till att förvara och parkera sina cyklar. För de som bor i lägenhet och bostadsrätt kommer det behövas fler cykelplatser i källarutrymmena, men det kan vara svårt att skapa mer utrymme. Som tur är finns det smidiga lösningar för det här i form att smarta cykelställ och förvaringslösningar. Företaget Svenska Cykelrum är experter inom lösningar för cykelparkering och förvaring. De erbjuder helhetslösningar för nybyggen och befintliga lokaler för hyresrätter, bostadsrätter, företag m.fl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.