Skapa en ny skyltstrategi med moderna företagsskyltar

Hur du enkelt kan skylta upp ditt företag

När det gäller att välja rätt typ av skylt för ditt företag finns det några saker du måste ta hänsyn till. Först och främst måste du tänka på vilket budskap du vill förmedla med din skyltning.

Allt ifrån att du bara vill visa logotypen eller en enklare informationsskylt med text, till en polyonskylt eller en skyltpelare. Du bör se till att hela den grafiska profilen på företaget tillämpas fullt ut.

En genomtänkt skyltstrategi går hand i hand med hur ditt företag uppfattas, är ditt företag ett modern företag då kan du använda lite bredare urval av olika skylttekniker som LED-skyltar och lite mer retro Neon skyltar, men det kan även vara snyggt att montera upp företagsnamnet, logotypen eller symbolen inne på kontoret.

Skapa en enkel skyltstrategi som hjälper besökaren att hitta företaget

Det ska vara tydligt för besökaren att veta vad denne är och det går att skapa med enkla mått. Skapa en lista med olika skylttyper som pylon eller skyltpelare, fasadskyltar, skyltar inomhus, informationsskyltar samt skyltar utan belysning och skapa utifrån denna en genomgående skyltstrategi.

Du kan även skapa funktioner i inredningen eller montera olika typer av foliedekor. Det är kombinationen genom att skapa det mer subtila budskapet till att skylta på ett sätt som är vägledande. Vill du att den ska vara lite iögonfallande eller uppmärksammande? Eller vill du att den ska vara mer subtil och diskret? Kanske till och med en kombination av allt? Du kan få lite uppslag på hur det kan se ut hos exempelvis skyltkoncept.se.

Ska din skylt informera och vägleda eller visa upp ditt företags logotyp?

När du ska välja rätt typ av skylt för ditt företag eller kontor finns det några saker du bör tänka på. För det första bör du tänka på syftet med skylten. Vad vill du att den ska uppnå? Letar du efter något som helt enkelt ska identifiera ditt företag för förbipasserande, eller behöver du något som ska hjälpa till att driva försäljning eller fotgängartrafik?

När du vet vad syftet med skylten är kan du börja avgränsa dina alternativ om du vill. Om du till exempel letar efter en skylt som hjälper till att öka fotgängartrafiken kan en informations eller en utomhusskylt vara det bästa valet. Det går även att börja med att skylta upp inomhusmiljön under tiden du söker eventuella tillstånd för utomhusskyltarna.