Vad är en OTG-adapter?

Har du en OTG-adapter? Om inte kanske du undrar vad det är. OTG står för ”on the go” och en OTG-adapter är en enhet som gör att du kan ansluta USB-enheter till din telefon eller surfplatta. Detta kan vara mycket användbart om du vill ansluta ett tangentbord, en mus eller ett USB-minne till din mobila enhet.

OTG-adaptrar är mycket små och billiga, vilket gör dem till ett bra tillbehör för din mobila enhet. De är också enkla att använda – anslut bara adaptern till din telefon eller surfplatta och koppla sedan in den USB-enhet du vill använda. OTG-adaptrar fungerar med de flesta Android-enheter och vissa Windows Phone-enheter.

Det finns många fördelar med att använda en OTG-adapter. Du kan till exempel använda ett USB-minne för att överföra filer mellan din dator och din mobila enhet, eller så kan du ansluta ett tangentbord och en mus till din surfplatta så att du kan använda den som en minidator. OTG-adaptrar är också utmärkta för att ansluta externa hårddiskar eller flashminnen så att du enkelt kan komma åt filer när du är på språng. Användningsområdena är många och du kommer hela tiden att komma på nya sätt att använda din mobila enhet med en adapter.