Hur du väljer hållbara märkeskläder och leksaker från kända varumärken

När det gäller att köpa hållbara märkeskläder, som Name it, Lyle & Scott Jr och Levis Jr samt träleksaker från Jabadabado. Då finns det några saker du faktiskt bör tänka på. Med så många stora varumärken som nu erbjuder miljövänliga kollektioner kan det vara svårt att veta vilka som är värda att investera i. Vare sig du investerar i de snyggaste märkeskläderna, eller det där snygga byggklossarna i trä, kanske till och med när du vill ge bort ett gulligt födelsedagståg från Jabadabado.

När du tänker hållbarhet så kommer du säkert minnas vilka kläder som syskonen eller släktingen kunde ärva vidare, eller träleksakerna som du som tonåring, lite motvilligt, kunde skänka till det yngre syskonet. Alla såna saker som höll är ju dem vi minns bäst, inte sakerna i plast eller det tillfälliga modeplagget som bara gällde på just det tema specifika födelsedagskalaset, för att aldrig användas mer. Genom att vi som kunder börjar bli mer medvetna om hur hållbarheten måste eftersträvas så ställer vi också högre krav.

Hur du som kund kan göra, för att hitta hållbara leksaker och märkeskläder

Leta helst efter märken som har ett bra hållbarhetsbetyg, alla hållbara kläder är inte lika bra. Det är därför viktigt att du gör din research innan du spenderar dina pengar. Leta efter märken som har en historia av miljövänliga metoder, som att använda hållbara material och minska sitt koldioxidavtryck.

Tänk på kvaliteten på kläderna. Bara för att ett plagg är märkt ”miljövänligt” betyder det inte att det inte kommer att hålla länge. Faktum är att vissa hållbara material kan vara starkare och mer hållbara än traditionella tyger.

Var inte rädd för att investera i ett hållbart plagg av hög kvalitet, ditt barn kommer att bära det i många år framöver. Välj mer klassiska stilar som basplagg istället för senaste trenden. En av de bästa sakerna med hållbara märkeskläder är att de inte behöver vara just trendiga. Faktum är att några av de snyggaste plaggen är de som har klarat sig länge och får en ökad patina, mer som vintage.