Kylskåp och frysar – en viktig del av din restaurangutrustning

Visste du att ditt kylskåp och din frys är två av de viktigaste delarna av restaurangutrustningen? Det stämmer – utan ett kylskåp eller en frys av hög kvalitet kan din restaurang helt enkelt inte fungera. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera varför kylskåp och frysar är så viktiga i restaurangbranschen och några av de olika typer av enheter som finns på marknaden.

Olika typer av kylskåp och frysar

Det finns många olika typer av kyl- och frys till restaurang på marknaden, från små enheter under disk till stora walk-in-kylskåp. Vilken typ av enhet du behöver beror på restaurangens storlek och utformning samt hur mycket matförvaring du behöver. Här är några av de vanligaste typerna av kylskåp och frysar för restauranger:

  • Kyl till restaurang under disk: Dessa enheter är utformade för att passa under bänkskivor och annan köksutrustning. De är perfekta för mindre restauranger med begränsat utrymme.
  • Bänkskåp: Bänkskåp har en platt yta på toppen som kan användas för matberedning eller som ett extra arbetsutrymme. Dessa enheter är också perfekta för mindre restauranger.
  • Kylskåp med förberedelsebord: Kylskåp med förberedelsebord har en inbyggd skärbräda eller ett utrymme för matberedning. De är perfekta för hektiska kök där varje centimeter räknas.
  • Pizzabord: Som du kanske kan gissa av namnet är pizzabord speciellt utformade för att förvara och förbereda pizzor. De har vanligtvis flera hyllor eller lådor för att förvara pålägg, deg, kastruller osv.
  • Kylskåp: Walk-in-kylare är stora, fristående enheter som kan rymma en stor mängd mat. De finns vanligtvis i större restauranger, livsmedelsbutiker och andra livsmedelsföretag.
  • Genomgångskylare: Genomgångskylar har dörrar på båda sidor, så att de kan nås från både framsidan och baksidan av enheten. De används ofta i livliga restauranger där serveringspersonalen behöver snabb tillgång till förvarade varor.

Vikten av temperaturkontroll

En av de viktigaste aspekterna av alla kylskåp och frysar är temperaturkontrollen. De flesta lättförstörbara varor måste hållas vid en viss temperatur för att hålla sig färska – för kallt och det blir frysbrännskador, för varmt och det blir snabbt dåligt. Därför är det så viktigt att ha ett kylskåp eller en frys av hög kvalitet i din restaurang – om maten inte förvaras vid rätt temperatur kan den göra dina kunder sjuka. I allvarliga fall kan det till och med leda till att hälsoinspektörerna stänger av verksamheten.

Slutsats

Som du kan se finns det många olika typer av kyl- och frysmöbler på marknaden idag – var och en utformad för ett specifikt syfte. Och även om de kanske alla ser lite olika ut på utsidan har de alla en mycket viktig funktion gemensamt: temperaturkontroll. Utan rätt temperaturkontroll kommer din mat att förstöras snabbt, vilket kostar dig pengar och kan göra dina kunder sjuka. Så när du köper ny restaurangutrustning, se till att välja ett kylskåp eller en frys av hög kvalitet som hjälper dig att hålla din mat fräsch och god!