Lilla Åland. Carl Malmstens mest älskade och mest sålda möbel

Carl Malmsten hittade inspirationen till denna klassiker i Finströms kyrka på Åland, där han höll en hantverkskurs 1938. Malmsten utvann kärnan ur byns snickares handvävda stol. Konstruktionen anpassades för produktion på Stolab i Smålandsstenar, som Stolab då hette, och 1942 fick stolen den karaktäristiska design som den fortfarande har idag.

Ålandsstolen var ursprungligen avsedd för utomhusbruk och tillverkades i väderbeständig björk eller bok. De fanns även med armstöd, vilket gjorde dem bekvämare att sitta i under långa perioder. I dag är stolarna lika populära inomhus som utomhus och finns i en mängd olika material, till exempel läder, tyg och till och med plast. Det finns också olika storlekar att välja mellan, så att du kan hitta den perfekta stolen för varje utrymme.

Varför vi älskar ålandsstolen

Det finns många anledningar till varför ålandsstolen är Carl Malmstens mest älskade och mest sålda möbel. Först och främst är de otroligt bekväma tack vare sina breda säten och låga ryggar. De har också en tidlös design som aldrig kommer att gå ur tiden. Dessutom är de hållbara och byggda för att hålla, vilket är viktigt eftersom de är avsedda att användas både inomhus och utomhus. Och slutligen finns de i en mängd olika material på Walfrid.se så att du kan hitta den perfekta stolen som matchar din personliga stil.

Slutsats

Om du letar efter en bekväm, snygg och hållbar stol som kan användas både inomhus och utomhus kommer du att älska stolar från Lilla Åland. Med sina breda säten, låga ryggar och tidlösa design kommer dessa stolar snabbt att bli din favoritmöbel.