Viktiga redskap att ha i din verkstad

I verkstaden eller garaget är det bra att ha alla möjliga typer av redskap och förnödenheter. Allt från hammare och spik, skrivdragare, motorolja, arbetshandskar, bordsåg, avfettning och mycket mer. Ja, det finns mycket redskap man kan ha och mycket som är nödvändigt. Oavsett vad du håller på med i garaget eller verkstaden så är det alltid bra att ha ett brett urval av verktyg att välja mellan.

Har du exempelvis ett garage och älskar att hålla på med motorer eller att mecka med bilar så är det alltid bra att ha alkylatbensin, allt från alkylatbensin i 2-takt eller 4-takt. Olika typer av oljor, exempelvis motorolja, och oljehandskar för att undvika att bli klibbig om händerna är nästan ett måste, i allmänhet är det bra att ha skyddshandskar för alla typer av arbeten på bilen eller under meckandet. Andra typer av nödvändigheter att ha är ju olika verktyg, smörjfett, spolarvätska och även exempelvis AdBlue. Adblue är en vätska som används för att minska på utsläpp av farliga kväveoxider, det är en blandning av urea och vatten.

Även för att under vintertid förhindra sönderfrysningar är det alltid bra att ha glykol nära till hands. Glykol är en produkt som genom tiderna dock har utvecklats till att göra mer än bara att förhindra sönderfrysningar. Nuförtiden används glykolen även för att förhindra korrosion och för att höja kokpunkten. I motorer kan även något som kallas kavitation, detta är när gaser bildas i en vätska, och sen snabbt återgår, eller imploderar, till vätskeform igen. Detta kan leda till skador i en motor, och en glykol av hög kvalitet används för att förhindra detta. Glykol, mer specifikt etylenglykol används i kylarvätska, detta kan även kallas för kylarglykol men går oftast efter namnet kylarvätska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.