Så väljer du en kristall eller sten

Kristaller och stenar med magiska egenskaper har blivit populära i dagens samhälle. Det finns många olika typer av kristaller och stenar att välja mellan, men du måste hitta en som kallar på dig! Att välja en sten eller kristall är inte lätt och i den här artikeln ska vi ge dig lite hjälp på vägen. Några av de vanligaste stenarna är jade, ametist, obsidian och rökkvarts.

Hur man väljer en kristall eller sten

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer en kristall eller sten. Den första är vilken typ av intention du vill sätta upp Varje sten har olika egenskaper och betydelser. Till exempel är rosenkvarts känd som ”kärleksstenen” eftersom den främjar kärlek och självacceptans. Å andra sidan är Tigeröga känt som ”skyddssten” eftersom den hjälper till att avleda negativ energi. När du har bestämt dig för vilken typ av intention du vill ha kan du börja begränsa dina alternativ.

Den andra faktorn att ta hänsyn till är vilken typ av energi du vill attrahera Återigen har varje sten olika egenskaper och betydelser. Om du till exempel vill attrahera positiv energi kan du välja en kristall som citrin, som är känd som ”framgångsstenen” Om du vill jorda dig själv och ansluta dig till jorden kan du välja en sten som hematit. När du har bestämt dig för vilken typ av energi du vill attrahera kan du börja begränsa dina alternativ ytterligare.

Den tredje och sista faktorn att ta hänsyn till är vilken typ av förbindelse du vill skapa med stenen eller kristallen Detta är en personlig preferens och det finns inget rätt eller fel svar. Vissa människor föredrar att välja stenar som är estetiskt tilltalande, medan andra föredrar stenar som har en personlig betydelse. Du kanske till exempel dras till en viss kristall för att den påminner dig om en plats du älskar. Eller kanske fick du en kristall i gåva av någon speciell person. Oavsett orsaken kan det hjälpa till att skapa en starkare koppling om du väljer en sten eller kristall som talar till dig på ett personligt plan.

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer en kristall eller sten. Den första är vilken typ av intention du vill sätta upp Varje sten har olika egenskaper och betydelser. Den andra faktorn är vilken typ av energi du vill attrahera Återigen har varje sten olika egenskaper och betydelser. Den tredje och sista faktorn är vilken typ av förbindelse du vill skapa med stenen eller kristallen Detta är en personlig preferens och det finns inget rätt eller fel svar. I slutändan kommer valet av en kristall eller sten som talar till dig på en personlig nivå att bidra till att skapa en starkare förbindelse.