Vilken hängmatta är rätt val för dig?

Hängmattor finns i många olika storlekar, modeller och längder vilket kan innebära en djungel för den som ska införskaffa sig en. Det finns till exempel hängmattor för två, enkla men också hängmattor med myggnät som är till för vildmarken. Det går dock att lova att det går att finna en för alla oavsett vad man har för önskemål eller vad den får kosta.

Materialet är något som kan skilja sig på en hängmatta. Är du ute efter en skön och slitstark bör du välja en i bomull. Här kan tyget andas och det finns möjlighet att laga den om det skulle behövas vid något tillfälle. Tyvärr är det också ett dyrare material som även är känsligt för regn och vind. Så detta kan vara bra att ha i åtanke vart du tänkt placera den.

Det finns även hängmattor i nylon. Även detta är ett material som är slitstark och som till fördel från bomull tål regn och vind. Nackdelen i detta fall är att dem kan bli fula med åren och tyvärr inte går att laga om det skulle behövas.

Hängmattor finns i flertalet färger, enkelfärgade men även flerfärgade. Det finns även sådana som är dekorerade med makramé. Och inte nog med att det ger ett stilfullt utseende på hängmattan så bidrar det till att öka komforten genom att fördela lasten.