Bakgrunden till en kostrådgivare

Har du ett stort intresse för mat och hälsa och vill hjälpa människor att ändra sin kost för att må bättre? Då kan din karriär som dietist vara rätt för dig. Dietister guidar, inspirerar och hjälper människor att leva ett bättre och hälsosammare liv på många sätt. Dra nytta av hälsotips genom att sätta upp mål så att människor kan återgå till sitt ursprungliga tillstånd och må bäst.

En licensierad kostrådgivare måste ha en grundlig kunskap och förståelse för näring och näring. I takt med att fler och fler inser kostens betydelse för hälsa och välbefinnande, finns det ett växande behov av rådgivare och personal utbildad inom områden som träning, kost och hälsa.

Det finns många olika specialiteter inom området mat/näring, och en dietist kan specialisera sig inom ett eller flera områden inom näring eller bli generalist med många olika specialiteter.

Utbildning

Många kostrådgivare har kombinerat detta genom en näringslära utbildning.

Högskoleutbildade nutritionister. Dietistprogrammet är en treårig yrkesutbildningskurs bestående av 180 hp. Mat, kost och klinisk näring är de viktigaste utbildningsområdena. Det är också möjligt att gå en magisterexamen. Utbildning finns på många universitet.

Skaffa utmärkt utbildning inom naturvetenskap och i sekundärvård och stödprogram. Finansiella program är också en bra grund.

Arbetsplats

Du kan kombinera arbete som dietist och senior. Hälsopedagog eller annat arbete inom hälso- och sjukvården eller socialt skydd.

När du har avslutat din forskning har du en mycket bred bas att stå på. Utbildning ger den kunskap du behöver för att börja din karriär som dietist. Med coachning och mentorskap kan du starta din karriär direkt från en individ, grupp eller företag.

Du kan också bedriva en karriär inom den offentliga sektorn, såsom vårdcentraler, friskvårdsanläggningar, spahotell, rehabiliteringscentra, friskvård, gym och institutionella fitnessanläggningar. Vi stöttar äldre som daghem och ålderdomshem. Barnomsorg på dagis, skolor och mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.