Dags för en ny brygga?

Om du planerar att bygga en ny brygga måste du tänka på många saker. Det viktigaste är säkerheten på på din nya brygga. Därför måste den vara utrustad med en livboj och kanske en badstege för att du ska kunna ta dig upp när du faller i vattnet. Svenska Marinvaror erbjuder en mängd olika tillbehör till din brygga!

En smidig badstege

Vad är bättre än att slänga sig i vattnet från bryggan och svalka sig under den varma sommaren? För att göra det enklare att ta sig upp rekommenderas en badstege. Många badstegar som säljs idag är hopfällbara, så när is dyker upp på sjön kan du enkelt ta upp stegen från vattnet. Badstegens storlek beror helt på dig, men vi rekommenderar minst fyra trappsteg, men vi ser gärna fler än så. Allt beror på dina behov och höjden på din brygga ovanför vattnet.

En livboj ifall olyckan är framme

Livbojen hoppas vi att du aldrig behöver använda, men bojen måste finnas där om det behövs. Vid en badolycka kan en livboj vara skillnaden mellan liv och död. Du kanske tycker att det här är en onödig kostnad, men i händelse av en olycka kommer du alltid att vara tacksam för att ha en livboj. Det är också en bra idé att lära sig att använda den på bästa sätt, det finns gott om innehåll hur du använder en sådan på Exempelvis Youtube. Med en livboj kan du vara förberedd om olyckan är framme.

Fäst din båt i bryggan

Båtringen är något som många inte har tänkt på, men om du har en egen båt måste du binda den vid bryggan, vilket är absolut nödvändigt och smidigt. Du borrar enkelt fast en båtring i bryggan. Vilken ring du behöver beror på hur stor din båt är. Det finns såklart andra sätt att förtöja din båt, men en kraftig båtring är den säkraste metoden för att förtöja din båt.