Så lätt byter du dina färgpatroner

Idag är utskriftsbehoven annorlunda än tidigare. Mycket av det vi tidigare skrev ut kan nu erhållas digitalt, och den ökande miljömedvetenheten gör att vi använder mindre papper. Detta innebär att priserna på både skrivare, papper och skrivarbläck ökar. Efterfrågan av både prisvärd patroner och miljöpatroner ökar och vi har hittat stället för just dig!

Många familjer har en skrivare som fungerar, men det är inte många som vet hur man ska underhålla den. Följande är en kort guide om hur du bäst sköter skrivaren och förlänger dess livslängd. För det första är det alltid viktigt att se till att skrivaren är intakt och ren. Dammpartiklar, smuts och annat skräp kan skada skrivarens delar och göra den oanvändbar. För det andra, se till att alltid ha bläckpatroner i skrivaren. Skrivaren måste också användas skrivaren då och då för att förhindra att bläcket torkar ut. Det räcker med att bara skriva ut något enkelt. Om bläcket torkar kan det vara svårt att använda skrivaren eftersom munstyckena på bläckpatronerna kan vara igensatta. Se till att de är nya när du behöver byta bläckpatroner. Om bläckpatronen inte är ny kan det hända att skrivaren inte kan mäta bläcknivån, vilket kan skada sensorn.

När du sätter i bläckpatronen, ta bort filmkåpan och sätt den direkt i skrivaren. Om du lossar membranlocket och lämnar bläckpatronen på plats finns det en risk att bläcket torkar ut, och du bör använda det omedelbart efter att du har öppnat bläckpatronen. För bästa utskriftskvalitet måste tonerkassetten användas inom sex månader efter installationen. Slutligen måste du använda bläckpatroner gjorda för din skrivare för optimal användning. Om du har en Canon -skrivare bör du också ha en Canon -bläckpatron, annars finns det risk för att skrivaren skadas. Canon bläckpatroner finns hos företaget Eko-print och flera andra märken av färgpatroner. De tillhandahåller också bläckpatroner till HP.