Ta till vara på höstens underbara smaker

Hösten är den tidpunkten på året som många av våra Svenska delikatesser börjar dyka upp i våra gröna skogar. Bland dessa hittar vi ett stort utbud av olika svampar, bär och kött från exempelvis älgjakten. När man ska tillaga riktigt god mat som man själv har plockat ute i naturen så brukar många kockar rekommendera att grilla maten om det är möjligt. Varför ska man just grilla maten, går det inte lika bra att steka? Att steka maten fungerar väldigt bra, men du får inte samma resultat som på grillen. När man grillar så tillsätter man en speciell smak som man inte kan få till i stekpannan eller på något annat vis. När det gäller viltkött så finns det vissa viktiga saker som du måste ha i åtanke. När du exempelvis grillar vanlig fläskkarré är det svårt att misslyckas då det innehåller mycket fett och därmed är det mycket saftigare. Viltkött rekommenderas att snabbt grilla på hög värme för att få en bra grillyta och sedan låter man köttbiten gå klart på låg värme under en längre tid. Anledningen till att man vill ha en riktigt bra grillyta är för att försegla köttet så att safterna stannar kvar där inne.

Det finns olika typer av grillat att välja på och vi rekommenderar en kolgrill för dig som vill ha den bästa smakupplevelsen, en gasolgrill till dig som vill ha en bra smakupplevelse snabbt och enkelt, medans en elgrill passar för dig som helt enkelt inte har plats eller får ha någon av de ovanstående grilltyperna.

Vad passar bra att servera till viltkött?

Nu på hösten är det perfekt läge att ta tillvara på våra fina råvaror som vi hittar i skogen, framför allt svampar. Hösten är även den årstiden då många maträtter innehåller äpple.

Varför ska man äta viltkött?

Viltkött är oftast väldigt magert, innehåller inga gifter från läkemedel och kommer från ett djur som har levt ett bra liv ute i det vilda. Detta är perfekt för dig som vill äta nyttigt och ha ett gott samvete då djuret levt ett riktigt bra liv. Att ta tillvara på naturens råvaror är det bästa man kan göra. För det första är det den absolut högsta kvalitén du kan hitta på råvarorna, det är roligt att plocka svampar och det är framförallt helt gratis att plocka i skogen.