Key Code Security skyddar dig mot identitetsstöld

Identitetsstöld är ett förekommande problem i dagens samhälle. Med identitetsstöld menas att en annan person köper varor eller tar lån i ditt namn. För att motverka detta måste du ha koll på dina identitetshandlingar och vara försiktig med dina kortuppgifter. Att bli kapad på dina kortuppgifter skulle kunna gå väldigt illa om de kommer i fel händer. ID-kapningar innebär att någon använder ditt namn, adress eller personnummer i syfte att beställa varor på nätet till sig själv. Bedragaren tar sig sedan till ett utlämningsställe som ligger i närheten av ditt hem och hämtar ut den beställda varan. En ID-kapning kan även innebära att någon tar dina personuppgifter för att ta lån, bruka speltjänster eller handla varor på kredit.

Kan jag skydda mig mot detta?

Det finns några olika sätt att skydda sig mot just ID-kapning. I listan nedanför finns några tips om hur du skyddar dig.

  • Se till att ingen obehörig kommer åt din post. Ett lås på brevlådan kan vara en god investering.
  • Lämna inte ut dina personuppgifter i onödan.
  • Om du tappar en identitetshandling ska du polisanmäla det så fort som möjligt.
  • Öppna inte e-post och klicka på okända länkar. Detta kan leda till att din dator blir infekterad av skadlig programvara som kan stjäla dina personuppgifter.
  • Se till att ha ett uppdaterat virusskydd på din dator. Windows egna antivirus bör inte ses som ett fullskaligt skydd mot virus, utan det behöver kompletteras med annan programvara.
  • Skicka inte dina personuppgifter via e-post kontrollera företaget, myndigheten eller organisationen som begärt uppgifterna.
  • Använd Key Code Securitys tjänster för att skydda dig mot id-kapningar. Du får ett meddelande så fort någon exempelvis tar ett lån i ditt namn. Detta gör att du snabbt kan agera och förhindra kapningen.

Key Code Security skyddar dig

Key Code Security AB skyddar dig mot id-kapningar genom sina bevakningstjänster för personuppgifter, samt olika spärrtjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.