Grillguide vinter 2020

Vintern börjar närma sig med enbart några dagar till veckor innan första snön faller över hela landet. Att grilla på vintern i trädgården är för många något som förknippas med galenskap, men de vet såklart inte hur roligt och gott det är med grillat under vinterhalvåret.

För att lyckas med en perfekt grillning under snöiga förhållanden krävs det att man känner till de fallgropar som finns när temperaturen ute är låg. Här nedan kommer en lista på viktiga saker att tänka på:

  • Ifall du har en kolgrill kommer det att behövas mer kol än vanligt för att hålla uppe temperaturen.
  • Ställ grillen på en plats där det är vindskyddat. Det hjälper grillen att hålla temperaturen.
  • Grillen tar längre tid på sig att bli varm.
  • Håll locket stängt så mycket det går för att undvika att värmen försvinner.

Att grilla på vintern kan vara helt underbart oavsett om du har en vanlig trädgårdsgrill eller eldar på en grillplats i naturen. Värmen från grillen gör att hela familjen samlas runt grillen istället för att en person står vid grillen och de andra sitter vid bordet och pratar. Det är nog något som de flesta känner igen.

Vad kan man grilla på vintern?

Du kan grilla i princip vad som helst så länge du har bra kontroll på temperaturen. På nätet finns det många recept som passar för olika säsonger på året. Testa gärna att experimentera lite om vad som passar under vinterhalvåret. Det kanske är möjligt att grilla eller röka julskinkan till julbordet? En sådan sak skulle kunna göra ditt julbord till en succé bland dina vänner och familj.

Vilken typ av grill passar bäst för att grilla på vintern?

Alla grillar fungerar bra att grilla med på vintern, men det finns några egenskaper som är viktiga för att öka chanserna till ett lyckat resultat. Det första du ska tänka på är att ha en grill som är väl isolerad. Detta gör att temperaturen håller sig bättre när det är kallt ute. Kamadogrillar och vanliga kolgrillar, gasolgrillar och elgrillar med lock av lite högre kvalitet än standard har oftast bra isolering och tål vädret bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.