Tjäna pengar till klassen på ett enkelt sätt

Här är en guide för dig som vill tjäna pengar till laget, klassen eller förening. Denna guide är för klasser där elever har varit tillsammans i många år och vill resa tillsammans. Eller, om du är ett sportlag som vill växa upp och delta i en turnering, stanna några nätter, träna och spela mot ett lag som du inte ser ofta.

Med samarbete kan du enkelt betala för resor, boende och andra utgifter. Hur framgångsrik eller misslyckad en resa är beror på ekonomin, vilket är ett vanligt inslag i mötet med föräldrar. Det är bra att de tillsammans inte kan bestämma situationen för barnets familj.

En tvådagars skolresa för 20 elever kan kosta från tusentals till över 30 000 kronor. Lagen är dock mycket tydlig för skollektioner. Du kan inte bara be dina föräldrar att betala för din skolresa. Små bidrag accepteras men bör ges frivilligt och barn ska inte uteslutas från aktiviteten. Därför bör även elever vars föräldrar är ovilliga eller inte kan donera ha rätt att gå i skolan. Svenska skolinspektörer som övervakar skolor har förtydligat lagen och finner att upp till 300 kronor och måltidskostnader under studieresor är acceptabla. Men det finns andra sätt att tjäna pengar till klassresan.

Detta är viktigt att vara medveten om när föräldrar och elever träffas och diskuterar i klassen. Det finns ofta många tips för att komma runt lagen. Till exempel auktionerade en skola ut studentmålningar, och varje familj köpte tavlorna för tusentals kronor. Det finns otaliga erbjudanden som blir billigare och billigare för skolresor. Vi organiserar scoutföreningar, kongressorganisationer, djurparker och många andra skräddarsydda skolresor. Men du kan också ordna allt själv, till exempel resor, boende, måltider och aktiviteter. Och om du verkligen vill göra det billigare är det första steget att inventera vad folk kan ta med. När alla har kommit överens om sina sparmål är det dags att bestämma ambitionsnivån. Hur mycket tid och ansträngning kan elever och föräldrar spendera för att tjäna pengar? Och hur ska arbetet fördelas rättvist? Men tänk på att det inte bara är arbete och pengar. Det är också ett minne från barns liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.