En guide på att välja soffbord

Ett vackert soffbord kan höja ett helt vardagsrum och är den mest inflytelserika möbel som förbinder soffgruppen bakom soffan. Här är några enkla tips som hjälper dig att hitta rätt bland alla storlekar, material och formalternativ.

Tips 1, Mål

Tänk på målet med ett visst soffbord. Det ska vara en plats att sätta vackra stilleben och blommor, eller en plats att äta framför elden eller TV: n. Vill du exempelvis kunna lägga dina fjärrkontroller och andra tillbehör som man har i TV-rummet nånstans så finns det soffbord med förvaring. Bestäm vad du vill att ditt soffbord ska lägga till i ditt vardagsrum och du är på väg.

Tips 2, Dimensioner på soffbordet

Här kan du se rummets mått och soffans mått som ska placeras bredvid bordet. Ju större rum och soffor, desto större bord behöver du, men ju mindre yta och soffa, desto mer lämpligt blir ett lite tätare soffbord, ett runt soffbord passar också nästan till allt och finns i både stora och små storlekar. En annan viktig indikator är höjden på soffbordet. Ett soffbord ger ofta ett intryck av elegans, men det är opraktiskt speciellt om du till exempel vill äta vid bordet. Om du behöver ett mångsidigt sidobord är en enkel tumregel att välja ett soffbord som är ungefär samma höjd som sofforna.

Tips 3, Material

Materialvalet är mycket personligt och måste matcha huset för att det ska passa in i rummet. Barnfamiljer kan inte välja glas- eller soffbord i marmor som det bästa valet, detta för att det blir lätt fingeravtryck och matsvinn som kan lämna avtryck på bordet. Trä är både hållbart och praktiskt, och det finns ett brett urval av material här. Glaset har en tidlös hållbarhet och skapar ett friskt intryck. Dessutom är den väldigt lätt att rengöra.

Tips 4, Form

Soffbordet finns i alla möjliga former och modeller. Ett runt soffbord ger rummet en mysig atmosfär och tar inte mycket plats. Det är också mycket bekvämt att kombinera flera runda soffbord i olika storlekar och höjder i grupper.

Rektangulära eller fyrkantiga bord hjälper till att skapa rena linjer och passar bra på soffor med två soffor vända mot varandra eller i större grupper. På det rektangulära bordet finns det också plats att äta framför tv: n och rita personliga stilleben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.