En kort guide för att plantera höst- och vårlökar

Lökar och knölar är två av de mest robusta och lättodlade växter som du kan hitta. De är också rikt blommande, vilket innebär att de ger dig en vacker blomsterprakt på våren. Om du letar efter en guide om hur du ska plantera dessa lökar har du kommit till rätt ställe. I den här korta guiden tar vi upp allt du behöver veta om att plantera höst- och vårlök, inklusive när du ska plantera dem och hur du ska ta hand om dem. Det krävs väldigt få trädgårdsredskap för att lyckas.

När ska man plantera höst- och vårlök?

Den bästa tiden att plantera höstlök är på sensommaren eller tidig höst. Detta beror på att de behöver svala temperaturer för att växa ordentligt. Den bästa tiden att plantera vårlök är på senvintern eller tidig vår. Detta beror på att de behöver varma temperaturer för att växa ordentligt.

Hur tar man hand om höst- och vårlökar?

När du har planterat dina lökar måste du vattna dem regelbundet. De bör vattnas ungefär en gång i veckan, eller när jorden känns torr. Du behöver också gödsla dem med några veckors mellanrum under växtsäsongen. För att göra detta kan du helt enkelt lägga till lite kompost eller gödsel i jorden runt löken. Slutligen måste du skörda löken när den är tillräckligt stor för att kunna ätas. Detta brukar ta ungefär 3-4 månader från planteringen.

Slutsats

Höst- och vårlök är lättodlade växter som ger dig en vacker blomsterprakt på våren. Om du följer vår guide om när och hur du ska plantera dessa lökar kommer du att vara säker på att få en lyckad skörd av läckra lökar som du kan njuta av hela säsongen. Köpa dina lökar och knölar på Plantigo.