Utbildningar inom HLR för att rädda liv

Att rädda liv i händelse av en olycka är oerhört viktigt. Att kunna utöva HLR är mycket viktigt för människor i din närhet, så det är viktigt att veta hur man utför HLR. Du kan enkelt få hjälp genom en  HLR kurs. I den här artikeln kommer vi att presentera mer ingående vad som är en mer exakt hjärtlungräddning och vad som kan vara några tillbehör som kan hjälpa dig när olyckan är framme.

Hjärt -lungräddning

Innan du påbörjar HLR ska du kontrollera att patienten är vaken och andas normalt. Kontrollera om personen är medveten och kan prata, samt försök skaka försiktigt på axeln för att se om personen svarar. Om patienten inte vaknar ska du kontrollera andningen. Lägg en hand på pannan och öppna luftvägen för att kontrollera andningen. Böj personens huvud bakåt och lyft hakan. Placera pekfinger och långfinger på hakspetsen. Placera dina öron nära personens näsa och mun så att du kan höra om personen andas. Lyssna och känna andan medan du observerar och se om bröstet stiger. Vid hjärtstopp kan det förekomma onormal andning, till exempel djup andning, suckande, etc., men detta är inte normal andning.

HLR -utbildning

När det gäller att träna HLR kan vi människor utbildas på många olika sätt. Till exempel finns det hjälp på Internet, till exempel Camilla Thurell. Camilla är grundaren av Life In Mind, där du enkelt kan delta i träning och köpa tillbehör som hjärtstartare och dockor som kan användas för att träna dig själv eller dina anställda så att du kan utföra HLR utan problem när du behöver det.

Genom att hlr utbilda företag i alla branscher, till exempel butiksassistenter, säkerhet, personal vid sportevenemang, etc. kan vi enkelt rädda liv, för du vet aldrig när en olycka kommer att inträffa.