Vad är trav och vad behöver jag och min häst för travutrustning?

Trav är en form av ridning som många människor tycker om. Det kan vara ett bra sätt att få lite motion, och det är också väldigt roligt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad trav är och vilken travutrustning du behöver för att göra det på ett säkert sätt. Vi kommer också att ge några tips för nybörjare som precis har börjat. Så oavsett om du är ett rutinerat proffs eller bara har börjat, läs vidare för all information du behöver om travsport!

Trav är en gångart inom ridning där hästen rör sina ben i par, där frambenen rör sig tillsammans och sedan bakbenen tillsammans. Denna gångart är snabbare än gång men långsammare än galopp och används ofta för träning eller resor.

Det finns två huvudtyper av trav: Engelsk trav och västlig trav. Engelsk trav utförs med ryttaren sittande upprätt i sadeln, medan västlig trav utförs med ryttaren lutad något framåt. Båda typerna av trav kräver särskild utrustning, som vi kommer att diskutera nedan.

En av de viktigaste delarna av travutrustning är en bra sadel. En sadel som är för liteneller för stor kan vara obekvämt för både ryttare och häst. En bra sadel har också en djup sits så att ryttaren kan hålla sig på plats när hästen travar. Förutom en sadel behöver du också en käpp och tyglar. Sittbrynet används för att kontrollera hästen och tyglarna används för att signalera vändningar och stopp. Du hittar ett stort utbud av travutrustning på https://www.mantorpstravshop.se/.

En annan viktig del av travutrustningen är en hjälm. Hjälmar bärs av både ryttare och hästar, och de hjälper till att skydda mot huvudskador vid fall. Det är viktigt att välja en hjälm som passar bra och som inte hindrar sikten.

När du börjar är det viktigt att hitta en erfaren instruktör som kan lära dig hur man travar säkert. De kan hjälpa dig att välja rätt travutrustning och ge dig tips om hur du kontrollerar din häst. Med lite övning kommer du att trava som ett proffs på nolltid!